תמונה מס'-1: טנק מרכבה סימן-4אמ.
אחד מהלקחים מהמלחמה עם החמאס היא שאנו צריכים הרבה יותר חטיבות שריון בחיל היבשה, ולא בגלל כוחו של החמאס אלא בגלל האפשרות למלחמה איזורית בו זמנית עם כל האוייבים שלנו. זה אומר שכוחו של האוייב הוא חיבור של כל היכולות של האוייבים שלנו, ולא רק החמאס או החיזבאללה בנפרד.
וכנגד האיום הזה אנו צריכים לבנות את חיל השריון שלנו.
הדרך להשיג זאת היא ע"י יצירת מבנה חדש לחטיבות השריון וזה אומר שבכל חטיבה משורינת יהיו: גדוד אחד של טנקים , שני גדודים של טנקי לחימה, שני גדודי חרמ"ש, רכבי ארטילריה. רכבי נ"ט, נ"מ ועוד.
השריון הישראלי צריך להיות בנוי על 3 רגליים והם:
רגל אחת בנוייה על טנקי "מרכבה" וטנקי "אמ-1" ישנים משודרגים ע"י ארה"ב וישראל לטנקי לחימה. (תמונות 1 & 2)
רגל שנייה בנוייה על טנקים סיניים חדשים, מדגם "וי.טי-4" וטנקי "סימן 96" ישנים שישודרגו לטנקי לחימה. (תמונות 3 & 4 )
רגל שלישית בנוייה על מערך ארטילרי שכולל:
1. מרגמות מתנייעות בקוטר 120 מ"מ שנקראים "קרוס-בו" שמיוצרות ע"י רפא"ל ולהם טווח של 10 ק"מ. ועם פצמ"רים מונחים הטווח יגדל ל-15 ק"מ (תמונה מס'-5).
2. תומ"תים סיניים בקוטר 122 מ"מ ולהם טווח ארוך מעל 20 ק"מ. (תמונה מס'-6).
3. תומ"תים ישראלים בקוטר 155 מ"מ ולהם טווח ארוך מעל 40 ק"מ.
4. טילי נ"ט עם טווח של 10 ק"מ של רפא"ל, (תמונה מס'-7)
5. חימוש משוטט של יוויזן לטווחים של 60 ק"מ שנקרא "הירו-120". (תמונה מס'-8)
לארה "ב יש כ-3,300 טנקי אמ-1 ישנים (לפי ויקי) וצריך לרכוש את כולם, ולתת לארה"ב ולישראל לשדרג אותם. את כל זה צריך לעשות לפני שארה"ב תיתן אותם במתנה לאוקראינה, הבעיה הפוליטית תהיה המכשול העיקרי לעיסקה זו. אבל אולי הרוסים יפתרו את הבעיה הזו ע"י כיבושה של אוקראינה עד סוף השנה.
חטיבת שריון משודרגת תכלול מספר כוחות עיקריים והם:
1. גדוד טנקים אחד מדגם מרכבה, או גדוד טנקים אחד מדגם וי.טי-4.
2. 2 גדודים של טנקי לחימה. (שידרוג של טנקים ישנים).
3. 2 גדודים של חרמ"ש. עם הנגמ"ש הסיני וי.אנ-17 והנגמ"ש הסיני מדגם וי.אנ-20.
4. ארטילרייה לרמת הגדוד: מרגמות 120 מ"מ, ותומ"תים סיניים בקוטר 122 מ"מ.
5. ארטילרייה לרמת החטיבה: בעיקר עם התומ"ת הישראלי שנקרא "סיגמה", שנושא תותח 155 מ"מ.
6. כוחות עזר לשריון.
אני לא יודע אם כלי רכב מסין הם אפשריים או שזה חלום, אבל זה שווה בדיקה מאד רצינית.
1.1 שידרוג טנקי מרכבה.
שידרוג ראשון: שצריך להחליט עליו הוא לגבי התותח. בישראל התותח הוא בקוטר 120 מ"מ ואילו התותח הסיני הוא בקוטר 125 מ"מ, אבל לתותח הסיני שמותקן בדגם 99אי יש מהירות לוע של 1,760 מטר לשניה ויש לו טעינה אוטומטית ע"י קרוסלה.
כך שההבדל גדול ומומחים יצטרכו להחליט מה נכון לעשות.
שידרוג שני: הוא החלפת המקלע המקביל בתותח בקוטר 30 מ"מ. (תמונה מס-2)
תותח זה יחליף את המקלע המקביל. רק לראות את קירות הבטון בכל הדרכים, הבתים וכל מה שהחמאס החליט להגן עליו, אפשר להבין שחלופה זו היא הכרחית. תותח זה נקרא אמ-230אל.אף (תמונה מס'-2)
תמונה מס'-2 תותח בקוטר 30 מ"מ אמ-230אל.אפ.
לתותח זה יש טווח יעיל של 2,000 מטר וקצב אש של 200 פגזים בדקה. קצב האש אינו גבוה במיוחד, אבל טווח של 2,000 מטר הוא בהחלט משמעותי. אם צריך קצב אש גבוה נתקין תותח גאטלינג בקוטר 20 מ"מ שנקרא אמ-197 ולו 3 קנים, ושני קצבי אש: נמוך של 750 פגזים לדקה וגבוה של 1,500 פגזים לדקה.
תמונה מס'-3: תותח גאטלינג בקוטר 20 מ"מ שמקרא אמ-197.
שידרוג שלישי - התקנת צריחון נ"מ/נ"ט על צריח המרכבה ושידרוגו.
תמונה מס'-4 צריחון נ"מ/נ"ט שנושא תותח 35 מ"מ.
צריחון זה יופעל ע"י "בינה מלאכותית" כנגד כל איום על הטנק אבל עדיין בפיקוח המט"ק.
בצריחון מותקנים כלי הנשק הבאים:
1. תותח בקוטר 35 מ"מ.
2. בצידו הימני מותקן מק"כ בקוטר "0.5.
בצריחון זה נעשה מספר שידרוגים והם:
א. את המק"כ נבטל. ע"י זה שני צידי הצריחון ישארו פנויים להתקנת כלי נשק.
ב. את תותח ה-35 מ"מ נשאיר.
ג. על גג הצריח מעל התותח ובמשולב עם מערכת הראייה של המפקד, נתקין מקלע גאטלינג 5 קנים, בקוטר "0.338, קצב אש של 2,500 כדור בדקה וטווח של 1,700 מטר. (תמונה מס'-5)
ד. על צד ימין של הצריחון נתקין משגר ל-23 רקטות מונחות (תמונה מס'-6) בקוטר 70 מ"מ ולהם טווח של 6-12 ק"מ. בצידו השני של הצריח נתקין משגר דומה אבל הוא יותאם לרקטות תרמובאריות בקוטר 90 מ"מ וטווח יעיל של פחות מקילומטר.
ה. בצד ימין של הצריח נתקין משגר ל-4 טילי נ"מ מדגם "סטינגר" (תמונה מס'-6). ובצידו השני של הצריחון נתקין משגר לטילי נ"ט של רפא"ל מדגם "ספייק ארוך טווח-2" (תמונה מס'-7).
נקודה נוספת שצריך למצוא לה פיתרון הוא האיום מרחפנים למיניהם שישגרו/יזרקו חימוש כגון: רימונים, פצמ"רים או פצצות תבערה שיגיעו מלמעלה, וצריך לארגן טילים או רקטות נ"מ שיפגעו בהם. כרגע מתקינים על המרכבות גג שיעצור מה שיגיע מלמעלה, אבל הפיתרון הוא להשמיד את האיום לפני שהוא מגיע למטרה שלו.
נקודה נוספת, טילי הנ"ט עשו עבודה יפה באוקראינה, אלו טילים שנקראים "אנ-לו" ויתרונם הוא שהם נעים כמטר מעל קו הראייה, וכאשר הם מגיעים מעל הצריח, מרעום קירבה מפעיל אותם והם עשויים לחדור את גג הצריח שזו נקודת התורפה של הטנק. יתכן שהגנה אקטיבית כגון "מעיל רוח" ו"חץ זוהר" יהיו הפיתרון לבעיה
תמונה מס'-5 מקלע גאטלינג בקוטר "0.338.
3. נתקין על כל אחד מצידי הצריחון משגר שהוא "עמדת נשק מודולרית" שניתן להתקין בה כלי נשק שונים, הפודים יותאמו לנשיאת מקלעים בקטרים שונים, ומשגרי הרקטות יותאמו לנשיאת רקטות בקוטר 70 מ"מ, בקוטר 90 מ"מ בעיקר רקטות תרמובאריות, וגם רקטות זוני בקוטר 127 מ"מ.
יתכן שאפשר יהיה להתקין 2 פודים על כל צד של הצריחון כך שיהיו לנו 4 פודים על הצריחון.
במצב ראשוני נתקין את הפודים הבאים:
פוד מספר 1 נושא משגר לרקטות מונחות בקוטר 70 מ"מ.
פוד מספר 2 נושא משגר לטילי נ"מ מדגם "סטינגר".
פוד מספר 3 נושא משגר לטילי נ"מ מדגם "סטינגר".
פוד מספר 4 נושא משגר לרקטות מונחות בקוטר 127 מ"מ.
תמונה מס'-6 משגר ל- 23 רקטות בקוטר 70 מ"מ של חברת ארנולד.
4. מאחורי הצריח נתקין עמדת נשק שיותקן בה מקל"ר 25 מ"מ. (תמונה מס'-7) צריך להוסיף לעמדה מקלע גאטלינג מקביל בקוטר "0.338. למקלע זה קצב אש של 2,500 כדורים לדקה וטווח של 1,700 מטר.
תמונה מס'-7 מקל"ר בקוטר 25 מ"מ.
5. אפשרות נוספת היא שבמקום המקל"ר נתקין את מערכת הנשק שנראת בתמונה מס'-8 במערכת זו מותקן תותח 30 מ"מ שנקרא אמ-230אל.אפ, לתותח זה קצב אש של 200 פגז לדקה וטווח של 2,000 מטר. במקביל לתותח נתקין מקלע בקליבר "0.338.
תמונה מס'-8 תותח 30 מ"מ שנקרא אמ-230אל.אפ ומקלע מקביל.
6. בנוסף לרקטות, צריך להתאים פוד אחד לשיגור טילי נ"מ מדגם "סטינגר", (תמונה מס'-9) ופוד נוסף לשיגור טילי נ"ט של רפא"ל שנקראים "ספייק ארוך טווח-2". (תמונה מס'-10) 2 פודים אלו יכולים להיות מותקנים גם בנפרד מהטנקים ויותקנו על כלי רכב אחרים כדוגמת רכבים בתמונות למטה.
תמונה מס'-9 גיפ נושא 2 משגרים לטילי "סטינגר".
תמונה מס'-10 משגר לטיל הנ"ט "ספייק" של רפא"ל.
7. להירו -120 יש יכולת שיטוט באויר של שעתיים שבהם הוא יכול לנוע לתקיפת מטרה שהוא קיבל מידע לגבי הימצאה באיזור והוא ינוע לנקודה ויחפש אותה, ואם מצא אותה יתביית עליה ויפגע בה. אם לא מצא אותה ימשיך לשוטט עד שיגלה מטרה ויפגע בה. ואם אין מטרה הוא יחזור לנקודה מוסכמת ישחרר מיצנח ינחת בשלום וצוות מתאים יחבור עליו ויכין אותו לשיגור נוסף.
ליוויזן יש טילים עם ביצועים טובים יותר חלק מהם עם טווחים ארוכים יותר ורש"קים כבדים יותר שמיועדים יותר למטרות אסטרטגיות.
תמונה מס'- 11 החימוש המשוטט "הירו-120"
החימוש נושא רש"ק במשקל של 4.5 ק"ג שמספיק להוציא מכלל פעולה כל טנק שיפגע, לחימוש טווח של כ-60 ק"מ. לחברת יוויז'ן הישראלית מספר סוגים של חימושים וניתן לקרוא עליהם בקישור למטה:
תמונה מס'-12 טיל נ"ט מדגם "ספייק ארוך טווח-2
8. בנוסף לחימוש המשוטט הטנקים למיניהם צריכים טילי נ"ט ולרפא"ל יש טילי נ"ט מהטובים בעולם ולמטה תמונתו של הטיל שנקרא "ספייק ארוך טווח-2". לטיל זה טווח של 10 ק"מ בירי מהיבשה ואאל"ט 16 ק"מ מהאויר לכן נראה לי שלחימת שב"ש לא תהיה בעיה לישראל. וזה מבלי להזכיר את הדגם אנ.אל.או.אס. שלו טווח של 32 ק"מ מהקרקע ו-50 ק"מ מהאויר.
יתכן שמשגר ל-4 טילים שיותקן מאחורי התובה לטילי "ספייק ארוך טווח-2" יוכל לענות על צרכי הקרב שלנו. אני לא מכיר את המערכת אבל אני מניח שניתן לשגר אותם בשיטת "שגר ושכח" ואולי את כל ה-4 בהפרשים של 10 שניות אחד מהשני וזה יהיה נהדר. וצריך לא לשלוח אותם למדינות שהם לא נחמדים לישראל.
The Spike series of ATGMs are lightweight, fire-and-forget tactical precision-guided missiles using electro-optical (EO) and fiber-optic technologies. Infantry soldiers can employ the systems, special rapid reaction forces, ground forces, and helicopter aircrew.
1.2 שידרוג לטנקים הסיניים מדגם "וי.טי-4".
תמונה מס'-13 הטנק הסיני וי.טי-4.
1. לאחר שנחליט על סוג התותח נתאים את הצריח לתותח, אם נשאיר את תותח ה-125 מ"מ בצריח צריך יהיה לשים את צוות הטנק ב"קפסולה" מוגנת היטב ביחד עם הנהג.
2. השידרוג השני יהיה החלפת המקלע המקביל בתותח 30 מ"מ.
3. השידרוג השלישי יהיה התקנת צריחון נ"מ/נ"ט כמו הצריחון במרכבה.
4. שידרוג רביעי יהיה החלפת המערכות האלקטרוניות לאותן מערכות כמו במרכבה ואז שיריונאים לא יתקלו בהרבה בעיות כאשר מסיבה זו או אחרת יחליפו טנקי מרכבה בטנקי וי.טי-4 ולהפך.
Comments